ESSENS Collagen FISH - suplement diety
Weekly Pack – kuracja tygodniowa
Zawartość opakowania: 7 x 50 g
Suplement diety z serii Nutriessens w postaci smacznego żelu owocowego z dodatkiem soku pomarańczowego z zagęszczonego soku (min. 5%) o smaku marakui. Zawiera 7 000 mg kolagenu pochodzenia zwierzęcego i roślinnego, wyciąg z aceroli (witamina C), L-tryptofan i ksylitol. Jego recepturę i produkcję opracowała Rada Naukowa ESSENS, zespół specjalistów i farmaceutów z wieloletnim doświadczeniem w swojej dziedzinie. Suplement ten został opracowany i jest produkowany pod nadzorem farmaceutycznym w Republice Czeskiej, przy zachowaniu surowych norm i przepisów UE. Proces produkcji podlega certyfikacji GMP i HACCP. Żel nie zawiera sztucznych barwników, glutenu i laktozy, ma bardzo niski indeks glikemiczny, więc może być spożywany przez osoby cierpiące na cukrzycę.
Zastosowanie ESSENS Collagen FISH: - dla przyspieszenia procesu gojenia się ran i obniżenia występowania stanów zapalnych w ciele - przy regularnym stosowania skóra odzyskuje swoją elastyczność i zyskuje bardziej młodzieńczy wygląd - ma pozytywny wpływ na odporność skóry przy wahaniach temperatury - może mieć dobroczynny wpływ na obniżenie poziomu cholesterolu i cukru w krwi - działa dobroczynnie na kondycję włosów i paznokci.
Czym jest kolagen? Kolagen to białko, które jest podstawowym budulcem tkanki łącznej w organizmie. Ze względu na strukturę poszczególnych kolagenów dzieli się je na 28 typów, przy czym najważniejsze są pierwsze trzy. Kolagen typu I stanowi 90 % całego kolagenu zawartego w naszym ciele, znajduje się w skórze, ścięgnach, kościach i więzadłach. Kolagen typu II występuje w strukturze komórkowej chrząstek. ESSENS Collagen FISH jest produkowany z kolagenu rybiego pochodzącego wyłącznie ze skóry ryb, typu I i II, oraz kolagenu roślinnego typu II. Kolagen pochodzenia zwierzęcego słabo rozpuszcza się w wodzie, więc organizm nie dałby rady go wchłonąć, dlatego poddaje się go procesowi hydrolizy (reakcja rozkładu w reakcji z wodą) w celu zapewnieniu jego najwyższej skuteczności w organizmie Najcenniejszym składnikiem jest natywny (niezniszczony pod wpływem działania temperatury, substancji chemicznych ani enzymów w procesie produkcji), niehydrolizowany roślinny kolagen z akacji, który nie zawiera żadnych patogennych czynników i zachowuje swoją naturalną strukturę. Acerola to krzak lub drzewo, którego owoce są najbogatszym źródłem witaminy C. L-tryptofan to aminokwas niezbędny każdej komórce ciała, wspomaga proces produkcji kolagenu.
Żelowa postać suplementu diety wynika przede wszystkim z zapewnienia jego maksymalnej dostępności biologicznej w organizmie. Ważnym aspektem był również smak, ponieważ czysty kolagen nie jest zbyt smaczny, ale dzięki połączeniu z owocowymi dodatkami jego smak jest delikatny. Praktyczne opakowanie z dokładną dzienną dawką 50 g do jednorazowego, natychmiastowego spożycia. Zakrętka. dzięki której opakowanie można zamykać i otwierać, pozwala także na dzielenie dziennej dawki i spożywanie produktu stopniowo przez kilka godzin.
Zalecana dzienna dawka: 1 saszetka żelu (50 g) dziennie. Pamiętaj o przyjmowaniu odpowiedniej ilości wody.
Składniki: woda, hydrolizowany kolagen rybi, ksylitol, zagęszczony sok z pomarańczy (min. 5%), stabilizatory: guma arabska, guma ksantanowa; skrobia ziemniaczana, wyciąg z aceroli (witamina C 25%), L-tryptofan, aromaty, regulatory kwasowości: kwas askorbinowy, kwasek cytrynowy; konserwanty: sorbinian potasu, benzoesan sodu.
Zawartość witaminy C: w 50 g jest 165 mg / 206 % referencyjnej wartości spożycia, w 100 g jest 330 mg / 412 % referencyjnej wartości spożycia.
Wskazówki dotyczące użycia i przechowywania: Nie przekraczać zalecanej dziennej dawki. Produkt ten został wprowadzony na rynek jako suplementy diety. Suplementy diety nie zastąpią zbilansowanej, urozmaiconej diety i zdrowego stylu życia. Produkt nie jest przeznaczony dla dzieci poniżej 3. roku życia, kobiet w ciąży i karmiących piersią.
Producent: ESSENS EUROPE SE, Zaoralova 3045/1e, 628 00 Brno, Republika Czeska